Nyitvatartás


Hétfőtől-Péntek:
08:00-22:00-ig
Szombaton:
09:00-22:00-ig
Vasárnap:
08:00-20:00-ig

FRONTLINE SPRAY, FRONTLINE SPOT ON
A BOLHÁK ÉS KULLANCSOK ELLEN
A FRONTLINE hatóanyaga, a rovarirtószerek legújabb generációjához tartozó fipronil, azonnal és kíméletlenül elpusztítja a bolhákat, kullancsokat és egyéb, bőr felületén tartózkodó, ízeltlábú, külső élősködőket. A
FRONTLINE hatásmódja teljesen specifikus az ízeltlábúakra. A gerincesekre – beleértve kedvenc állatainkat és az embert is – teljesen veszélytelen. A fipronil kontaktméreg, a külső paraziták akkor pusztulnak el, amikor a hatóanyaggal érintkezésbe kerülnek.

FRONTLINE SPRAY

KUTYÁK ÉS MACSKÁK SZÁMÁRA
ÖSSZETÉTELE: 0,25 g fipronil/100 ml
FELHASZNÁLÁSA: Kutyák és macskák bolha- és kullancsinvázió elleni kezelésére.
KEZELÉS MÓDJA: Külsőleg, permetezéssel. Permetezzük a készítményt a teljes testfelületre, a flakont az állattól kb. 10-20 cm távolságra tartva. A természetes szőrnövekedés ellenében permetezzük, ügyelve arra, hogy a teljes testfelület fedve legyen, vagyis a szőrzetet a készítmény teljesen átjárja. Ezáltal a termék a bőrfelületen áthatol. Az állatot letörlés nélkül hagyjuk megszáradni. A kezelés előtt és után 2 napig kerüljük a samponos fürdetést. Ezt az időszakot leszámítva különböző időjárási behatások (eső, napsugárzás), valamint a mosdatás a hatás időtartamát nem befolyásolják lényegesen.
ADAGOLÁS:
Rövidszőrű állatoknak: 3 ml/kg testtömeg
Hosszúszőrű állatoknak: 6 ml/kg testtömeg

A 100 ml-es flakonból 1 fújás 0,5 ml mennyiségnek felel meg, azaz 1 kg testtömegre rövidszőrű állat esetén 6, hosszúszőrű esetén 12 fújást kell számítani. A 100 ml-es flakon tartalma elegendő egy 8 kg-os, rövidszőrű eb 4 alkalommal történő kezelésére, illetve egy 4 kg-os, rövidszőrű macska 8 alkalommal való kezelésére. A
250 ml-es flakonból 1 fújás 1,5 ml mennyiségnek felel meg, azaz 1 kg testtömegre rövidszőrű állat esetén 2, hosszúszőrű esetén 4 fújást kell számítani. A 250 ml-es flakon tartalma elegendő egy 20 kg-os, rövidszőrű eb 4 alkalommal történő kezelésére. Egy kezelés kutyánál 2-3 hónapig tartó bolha elleni védettséget és mintegy 1 hónapos kullancs elleni védelmet biztosít. Macskánál egy kezelés kb. 30 napig tartó bolha elleni védettséget eredményez. Biztonságosan alkalmazható 2 napos kutyakölyköknél, vemhes és szoptató anyakutyáknál. Biztonságosan alkalmazható 2 napos macskakölyköknél, vemhes és szoptató anyamacskáknál.

FIGYELMEZTETÉS:
Kerüljük a permet szembe kerülését.
Kezelés közben kesztyű viselése szükséges.
Használat után kézmosás ajánlatos.
A kezelést jól szellőző helységben folytassuk.
A dohányzást, étel- és italfogyasztást mellőzzük a kezelés folyamán.
Gyermekektől elzárva tároljuk.
Nyílt lángra vagy izzó anyagra ne permetezzük.
A készítményt 50°C-nál magasabb hőmérsékleti behatás nem érheti.
Nyulakon tilos alkalmazni valamennyi Frontline készítményt, mert súlyos mellékhatásokat és halált is okozhat.

KÉRJE ÁLLATORVOSA VÉLEMÉNYÉT!

Áttörés a bolhák és kullancsok elleni harcban !
Az idei évben 2 új fantasztikus innovativ termékkel állt elő két nagy gyógyszergyártó cég.
A Bayer új terméke a Foresto nyakörv, amely kivételesen hosszú hatással bír, így 8 hónapon át tartó védelmet biztosít bolhák és kullancsok ellen. Vízálló, teljesen szagtalan és kétlépcsős biztonsági zárral ellátott nyakörv, mely nagy erőhatásra kienged, így az állat nem akad fenn sehol. Csökkenti az élősködők által terjesztett betegségek átadásának kockázatát és emellett biztonságos a család számára is a folyamatos, de alacsony dózisú hatóanyag-felszabadulás miatt. Kutyák és macskák számára is kiváló!
A Certifect (Merial) pedig a legújabb spot on készítmény (nyakba csepegtetős oldat) kutyák számára, mely 5 hétig véd kullancsok, bolhák és tetvek ellen. A környezet bolhafertőzöttségének megelőzésére, a bolhák éretlen fejlődési stádiumainak gátlásán keresztül fejti ki hatását.
Mindkét termék csak állatorvosi rendelőben kapható.

KÉRJE ÁLLATORVOSA VÉLEMÉNYÉT!

Advantix kutyáknak A.U.V.

Külső élősködők elleni készítmény kutyáknak.

Ötszörös védelem!
Az Advantix csepp távoltartó, repellens hatásának köszönhetően megakadályozza a kullancsok, szúnyogok, lepkeszúnyogok és szuronyos istállólegyek csípését és elpusztítja a vérszívó bolhákat valamint a szőrtetveket is!
Advantix – egy cseppel a csípések előtt!
Vény nélkül kapható állatorvosánál és az állatpatikákban.

KÉRJE ÁLLATORVOSA VÉLEMÉNYÉT!

ADVOCATE Spot On
Védelem kívül-belül.

Az Advocate a bolhaellenes imidakloprid és a széles spektrumú endectocid moxidektin kombinációját tartalmazza, mely kutyán és macskán is alkalmazható. Egyszerűen használható rácseppentő pipetták és testtömeghez, állatfajhoz igazodó (a moxidektin eltérő koncentrációja miatt az egyes termékek csak az adott állatfajnak adhatók) kiszerelés jellemzi.
A rendszeres, havi egyszeri alkalmazásával a bolhák és bolhalárvák ellen hatékony védettséget ad és megoldást nyújt a rühatkák, a dermodikózis és a fülrühösség esetén is. A leggyakoribb bélférgek egyes lárvális alakjai és kifejlett egyedei (orsóféreg, kampósféreg, ostorféreg) ellen hatékony és a szívférgesség megelőzhető. A terápiás dózisú alkalmazása biztonságos, jól tolerálják a kutya és macska kölykök (kutya 7 hetes kor felett és a macska 9 hetes kor felett) a szívférges betegek és dermális használat esetén az ivermektinre érzékeny fajtákegyaránt.

KÉRJE ÁLLATORVOSA VÉLEMÉNYÉT!

Advantage rácsepegtető oldat macskáknak és nyulaknak A.U.V.

Bolha elleni rácseppentő oldat macskáknak

Gyors és hatékony.
Az Advantage spot on 1 napon belül elpusztítja a macskán és hobbinyúlon élősködő kifejlett bolhákat.
A kifejlett bolhák mellett az Advantage spot on megöli a kezelt macska környezetében levő bolhalárvákat is!
Egyetlen kezelés 4 héten át előzi meg a cicák újrafertőződését.
A megázás a hatékonyságot nem befolyásolja.

Advantage- a bolha specialista.

Pages: 1 2

Naptár

2014. június
H K S C P S V
« márc    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Facebook