Nyitvatartás


Hétfőtől-Péntek:
08:00-22:00-ig
Szombaton:
09:00-22:00-ig
Vasárnap:
08:00-20:00-ig

 

 

Frontline spray – kutya és cica részére 100 ml

A FRONTLINE hatóanyaga, a rovarirtószerek legújabb generációjához tartozó fipronil, azonnal és kíméletlenül elpusztítja a bolhákat, kullancsokat és egyéb, bőr felületén tartózkodó, ízeltlábú, külső élősködőket.

Frontline Spray – az azonnali hatás érdekében
A spray formát alkalmazva a Frontline 4 órán belül hatni kezd. Ideális megoldás súlyos fertőzöttség esetén, egészen fiatal kölyökkutyák esetén (2 napos kortól), ill. több, különböző testtömegű állat egyidejű, gazdaságos kezelésére.

Kiszerelési egységei:
Frontline Spray 100 ml (1 fújás = 0.5 ml)
Frontline Spray 250 ml (1 fújás = 1.5 ml)

ÖSSZETÉTELE: 0,25 g fipronil/100 ml

FELHASZNÁLÁSA: Kutyák és macskák bolha- és kullancsinvázió elleni kezelésére.

KEZELÉS MÓDJA: Külsőleg, permetezéssel. Permetezzük a készítményt a teljes testfelületre, a flakont az állattól kb. 10-20 cm távolságra tartva. A természetes szőrnövekedés ellenében permetezzük, ügyelve arra, hogy a teljes testfelület fedve legyen, vagyis a szőrzetet a készítmény teljesen átjárja. Ezáltal a termék a bőrfelületen áthatol. Az állatot letörlés nélkül hagyjuk megszáradni. A kezelés előtt és után 2 napig kerüljük a samponos fürdetést. Ezt az időszakot leszámítva különböző időjárási behatások (eső, napsugárzás), valamint a mosdatás a hatás időtartamát nem befolyásolják lényegesen.

Adagolása:

Rövid szőrű állatoknál: 3 ml/kg testtömeg

Hosszú szőrű állatoknál: 6 ml/kg testtömeg

A 100 ml-es flakonból: 1 fújás 0,5 ml mennyiségnek felel meg, vagyis 1 kg testtömegre rövid szőrű állat esetén 6, hosszú szőrű esetén 12 fújást kell számítani. A 100 ml-es flakon tartalma elegendő egy 8 kg-os, rövid szőrű eb 4 alkalommal történő kezelésére, illetve egy 4 kg-os, rövid szőrű macska 8 alkalommal való kezelésére.

A 250 ml-es flakonból 1 fújás 1,5 ml mennyiségnek felel meg, vagyis 1 kg testtömegre rövid szőrű állat esetén 2, hosszú szőrű esetén 4 fújást kell számítani. A 250 ml-es flakon tartalma elegendő egy 20 kg-os, rövid szőrű eb 4 alkalommal történő kezelésére.
Egy kezelés kutyánál 2-3 hónapig tartó bolha elleni védettséget és mintegy 1 hónapos kullancs elleni védelmet biztosít. Macskánál egy kezelés kb. 30 napig tartó bolha elleni védettséget eredményez. Biztonságosan alkalmazható 2 napos kutyakölyköknél, vemhes és szoptató anyakutyáknál. Biztonságosan alkalmazható 2 napos macskakölyköknél, vemhes és szoptató anyamacskáknál.


Duowin spray 250ml kutyák részére

Kutyák bolha- (Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis) és kullancs (Dermacentor, Ixodes, Rhipicehalus fajok) fertőzöttségének kezelésére és megelőzésére.
VÉNYKÖTELES! Hatóanyag:
Permetrin (cis:trans 40:60) (94 %): 1,88 g,
piriproxifen: 0,02 g
Segéd-, és vivőanyagok: filmképző organikus kopolimer, propilén glikol metiléter, parfüm, tisztított víz ad 100 ml. A hatóanyagok koncentrációja: permetrin 2%, a piriproxifen 0,02%.

CÉLÁLLAT FAJ:
Kutya
ADAGOLÁS:
Alkalmazás módja: külsőleges.

A kutya testtömege ……..A szórófejjel végzett permetezések száma
3 kg……………… 5
7 kg……………… 12
10 kg……………. 17
15 kg……………. 25
20 kg……………. 34
30 kg……………. 50
40 kg……………. 67

Az előzetesen rögzített állat teljes testfelületét permetezzük le a szőr növekedésével ellentétes irányból. A mellékelt szórófejjel 5 ml oldat adagoljunk ttkg-onként, ami egyenértékű 94 mg (100 mg technikai minőségű) permetrin / ttkg-mal, és 1mg piriproxifén/ttkg-mal. Öt pumpanyomást alkalmazzunk 3 ttkg-ra, az adagolást a táblázatnak megfelelően végezzük. A pumpa egy nyomással 3,2 ml permetet juttat ki.

ADAGOLÁS – ÉS ALKALMAZÁSMÓDOK:
Hatékony védelem akkor érhető el, ha a teljes szőrtakaró átázik. Masszírozzuk be a készítményt az állat szőrébe, főleg a hosszú szőrű állatoknál, hogy a hatóanyag eljusson a bőrig. A permet vízálló filmréteget képez a bőrön és a szőrzeten, ez segíti a külső élősködők elleni védekezést. Vigyázzunk, hogy a permet ne kerüljön a kutya szemébe, szájába, és ne lélegezze be. Hagyjuk a szőrzetet természetes módon megszáradni, ne öblítsük le, ne töröljük meg. A készítményt tiszta, száraz állatra permetezzük, ezzel növeljük a szer hatékonyságát. A Duowin permet 6 hetes védelmet biztosít a bolha imágók és 4 hetes védelmet a kullancsok ellen. A piriproxifen a bolhák ivaréretté válását a fejlődési alakokra gyakorolt gátló hatással 10 hétig akadályozza meg. Kezelés után az állatokat ne fürdessük, se samponozzuk, ha elkerülhetetlen, akkor ismételten permetezzük le a szőrzetet. A bolhák és petéik megtalálhatók a kutya közvetlen környezetében, ezért a kutya tartózkodási és fekvőhelyét rendszeresen takarítsuk, porszívózzuk. Az állatok kezelésével egyidejűleg irtásukra alkalmazzunk inszekticid hatású biocid terméket. Évente három alkalommal biztonságosan alkalmazható készítmény.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT:
A szabadban, vagy jól szellőző helyiségben végezzük a kezelést. Akadályozzuk meg, hogy az állatok a kezelést követően nyalják a bőrüket, szőrüket. A készítmény gyúlékony! Ne permetezzünk nyílt lángra vagy izzó anyagra. A kezelt kutyákat tűztől, vagy más hőforrástól legalább 30 percig, vagy a szőrzet megszáradásáig tartsuk távol. Ne adagoljunk több oldatot a megállapított dózisnál. Ne engedjük, hogy a gyerekek a kezelést követően a kutyával érintkezzenek. Akvárium közelében ne alkalmazzuk.

ELLENJAVALLATOK:
Nem alkalmazható macskákon. Nem alkalmazható 2 hónaposnál fiatalabb kutyakölykökön.
Ne használjuk a készítményt, ha az állatokon bőrsérülések vannak. Nem alkalmazható beteg vagy lábadozó állatokon.

MELLÉKHATÁSOK:
Ritkán izgatottság, vakaródzás vagy hányás, hasmenés, levertség előfordult. Ezek a tünetek kezelés nélkül elmúltak.

TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK:
Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni!
25 °C alatti hőmérsékleten, sugárzó hőtől védve tartandó. Ha a szórófejet felszereltük, a készítmény csak függőlegesen felállítva tartható. Élelmiszerektől, italoktól távol tartandó.
Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:
Más inszekticid hatású készítménnyel egyidejűleg nem alkalmazható.
Túladagolás, tünetek, sürgősségi intézkedések, antidótumok):
Az esetleges túladagolás tünetei a túlérzékenység, a mozgás koordinációjának hiánya, erőteljes bőrpír, hosszan tartó reszketés. Túladagolás esetén samponos vízben fürdesse meg a kutyát, hogy lemossa a készítményt. A hatóanyagoknak nincs speciális ellenszerük.
Az állatok kezelését végző személyekre vonatkozó munkavédelmi óvórendszabályok:
A kezelést végző személy viseljen gumikesztyűt. Ne lélegezze be a permetet. Kerüljük el a permet bőrre, vagy szembejutását. A permetezéskor tilos a dohányzás, az evés, ivás. A készítmény használata után alaposan kezet kell mosni. Ha szembe, vagy bőrre kerül, folyóvízzel bőségesen öblíteni szükséges.
A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. Mérgező méhekre, halakra és más vízi élőlényekre, ezért a készítmény maradékát folyó-, és élővizekbe engedni tilos.

Rendelhetőség:
Szabadon forgalmazható állatgyógyászati készítmény. Kizárólag állatgyógyászati felhasználásra.

Kiszerelés:
250 ml és 500 ml nagy sűrűségű polietilén flakonban, egy mechanikus pumpa műanyag szórófejjel a csomagoláshoz mellékelve papírdobozban.

Pages: 1 2

Naptár

2014. június
H K S C P S V
« márc    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Facebook